Jófejségből behúzta a féket, hogy ne nyerjen, de elkésett

2014.04.01. 19:26

Peter Sagan vitathatatlanul az utóbbi évek legizgalmasabb kerékpáros figurája. A szlovák nemcsak az első helyeket halmozza a profi versenyeken, de mindig van olyan akciója is, amire mindenki felkapja a fejét. A De Panne–Koksijde-i körversenyen a célvonalon fékezett, hogy helyette csapattársa nyerjen. Az önfeláldozó trükk nem jött be, de így is mindenki Saganról beszél.

Kedden a belga háromnapos verseny első szakaszát rendezték. A De Panne és Zotegem között rendezett 201 kilométeres etap végén Sagan indított támadást az Eikonmolen nehéz emelkedőjén. Cannondale-es csapattársa, Oscar Gatto is vele tartott, utolérték a szökevényeket, majd a célhoz egy tízfős boly érkezett együtt.

Közülük Sagan számított a legjobb sprinternek, az előző két évben is ő nyerte itt a nyitószakaszt. Most is nyerő helyzetben volt, de úgy döntött, átadja az elsőséget csapattársának, aki sokszor segítette már más versenyeken. A hajrát is már Sagan vezette fel, majd az utolsó pillanatban fékezett, hogy a mellette haladó Gatto guruljon át elsőként a célvonalon, de elkésett. A célfotó őt hozta ki győztesnek, hiába emelte magasba kezét Gatto.

tumb.png

„Azt gondoltam, hogy megelőzött a célvonal előtt, és elhoztuk az első-második helyet. Meg is csináltuk, csak egy kis különbséggel. Jót akartam vele és a csapattal tenni, mert boldoggá tesz, ha azok a srácok is eredményesek, akik a nagy versenyen nekem dolgoznak" – nyilakozta Sagan.