Kusztor vezet összetettben a Marokkói Körversenyen

2014.04.07. 20:51

A magyar kontinentális kerékpároscsapat, az Utensilnord tagja Alessandro Mazzi a újra a második helyen végzett, míg Kusztor Péter átvette összetettben a vezetést Marokkói Körversenyen.

Hétfőn a tengerpartot elhagyva az 1151 méter magasan fekvő a világörökség részeként is számon tartott Ouarzazate városába tekert a mezőny. A táv 180 kilométer volt. A mezőny lényegében az Atlasz-hegységet vette célba.

Néhány kilométer után kialakult egy elmenés, amelyben először négyen voltak, Kusztor Péter és Alessandro Mazzi is. 60 kilométer után néhányan felzárkóztak, de sokan le is leszakadtak. Az Utensilnord bringásai végig nagyon jól tartották magukat, több mint 170 kilométert töltöttek elmenésben. A győzelmet végül a francia Julien Loubet (Blagnac Velo) szerezte meg, aki mintegy 20 kilométerrel a vége előtt robbantott, majd közel 30 másodperc előnnyel ért célba..

Alessandro Mazzi lett a második, míg Kusztor Péter a negyedik helyen érkezett.

A szökésnek köszönhetően Kusztor Péter átvette a vezetést összetettben csapattársa Alessandro Mazzi előtt.

Összetett:

1. Kusztor Péter (Utensilnord) 14:38:04

2. Alessandro Mazzi (Utensilnord) + 23 mp

3. Mouhcine Lahsaini (Marokkó) + 26 mp

Ráadásul Mazzi vezet a pontversenyben, így holnap már Ő viselheti a zöld trikót. A csapat másik két versenyben maradt tagja Bernárd Bendegúz és Gennaro Maddaluno a középmezőnyből várják a folytatást.

Az 5. szakaszon Ouarzazate és Tinghir között 170 kilométer vár a mezőnyre.