Sokkoló bukás, 65 éves nézőt tarolt le izomból a kerékpáros

2014.04.07. 07:32

Sokkoló balesetet szenvedett a Flandriai körversenyen Johan Van Summeren kerékpáros és egy 65 éves nő. Mindketten kórházba kerültek, a nő életveszélyben volt.

A Flandriai körversenyen rengeteg volt a bukás, Van Summeren még a verseny elején csapta el jó ötvenes tempóval az egyik járdaszigeten ácsorgó nőt. A kerékpáros óriási sebességgel ütközött, ő is szaltózott egyet, és maga alá temette a rossz helyen várakozó nézőt.

Mindkettejüket kórházba vitték. A Garmin versenyzője kisebb sérülésekkel, arcsebekkel megúszta a balesetet, de a nő kómába került, életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Állapota továbbra is válságos.

Van Summeren elcsapta a 65 éves nőt

Van Summeren mellett még egy versenyző, Jaroszlavl Popovics is néző miatt bukott. Az ukrán bringás egy szurkoló kabátjában akadt fenn, neki is fel kellett adnia a versenyt.

A Flandriai kört Fabian Cancellara nyerte, a céltól 17 kilométerre indított akciót a Kwaremont emelkedőjén Vanmarcke-kal, majd felzárkóztak az élen tekerő Greg Van Avermathoz és Stijn Vandenbergh-hez. A célig nem tudták egymást lerázni, így hajrában dőlt el a verseny. Cancellara nagyon taktikusan az utolsó 200 méterig kivárt, majd szinte álló helyzetből robbantott, és viszonylag simán húzta be a sprintet. A svájcinak ez volt a harmadik győzelme a Flandriai körversenyen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport