A Vuelta-bajnok sem emlékszik a gázolásra

2014.04.17. 22:15

A bordatöréseket szenvedő és kilyukasztott tüdejű Chris Horner úgy véli, hogy meg is halhatott volna az edzésbalesetben. A Vuelta d' Espana 2013-as bajnokát a Comói-tó közelében, egy alagútban ütötték el.

A kórházat már elhagyó kerékpáros a Gazetta dello Sportnak nyilatkozott. Hornert egy 70 éves férfi ütötte el Range Roverjával Lecco közelében egy alagútban. A gázolást észre sem vevő, majd továbbhajtó férfit a letört visszapillantó tükre és videofelvétel alapján azonosították be a rendőrök.

„Hiszek neki, illetve hinni akarok neki. Ez egy szerencsétlen pillanat volt. Amikor edzettem, egy szűk, sötét alagútba kerültem, de semmire nem emlékszem a balesetből. Csak arra, hogy valahogy kikerültem és már a másik végén vagyok az alagútnak. Ha egy másik kocsi vagy teherautó is jött volna a balesetkor, meghaltam volna. A balszerencse pillanatában lettem mégis nagyon szerencsés" – mondta a kerékpáros.

A Horner a május 9-án rajtoló Giro d' Italiára készült, de azon sérülés miatt már nem sok esélye van indulni, most pár hétig egyáltalán nem ülhet biciklire. A Lampre így a júliusi Tour de France-ra fogja nevezni a tervek szerint, hogy ott a világbajnok Rui Costát segítse, és a Vueltán is megpróbálkozhat a címvédéssel.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport