Két magyar csapattal indul Veszprémből a hatnapos Carpatian kerékpárverseny

2014.04.18. 15:54

Először rendezik meg Veszprémben és a térségben a Carpathian Couriers Race elnevezésű 6 szakaszos országúti kerékpárversenyt, mely az egyik legrangosabb 23 év alatti korcsoport számára Európában.

A Carpathian Couriers Race-t már több éve rendezik, ettől az évtől kezdve hagyományteremtő céllal egy Veszprém környéki szakasz is színesít. A további versenyhelyszínek között Veszprém testvérvárosai - Tarnów és Nyitra — is megtalálhatóak.

A verseny magyarországi szakasza 2014. április 29-én lesz. A rajt 11:00 órakor Veszprémből az Óváros térről indul és a 115 km-es táv megtétele után a versenyzők a Veszprémi Arénához érkeznek várhatóan délután 14:00 órakor.

„A szervezők kérésének megfelelően a verseny első szakaszához sík pályát kellett keresnünk, amiben csak kisebb dombok szerepelnek, így nagyon gyors napra számíthatunk, 45 km/h körüli átlagsebességre. A Veszprém–Tapolca–Halimba–Pula–Veszprém-útvonal 115 km, és nem csak jó minőségű utakon vezeti majd a kerékpárosokat, de az egész Bakony-térség végigkövethető a pályáról. A Carpathian Race az egyik legrangosabb országúti kerékpárverseny Európában a 23 év alatti korcsoport kategória számára. A 200 fős mezőnyben a jövő nagy versenyzőit köszönthetjük és a résztvevő két magyar csapat is nagyon készül a tisztes helytállásra. Ha az első szakaszt magyar nyeri, akkor Veszprémben egy hazai fiatalra húzzák majd fel a sárga trikót." – mondta Szilasi László, a Velo.hu magazin alapítója, a verseny magyar szakaszának technikai felelőse is.

A versenyen több mint 30 csapat vesz részt szerte Európából, Amerikából és Ázsiából. A rangos versenyen Magyarországot az Utensilnord és egy vegyes csapat képviseli, a neveket hamarosan közzéteszik a csapatkapitányok. A nemzetközi mezőnyben pedig többek között két WorldTour csapat a Lotto-Belisol és Omega Pharma-Quick Step farmcsapatát, a Lotto Belisol U-23-at és az Etixxet is láthatják a nézők.

A szakaszok:

1. etap: Veszprém – Veszprém (115 km)
2. etap: Nitra – Povazka Bystrica (145 km)
3. etap: Horni Lidec – Horni Lidec (30 km, egyenkénti időfutam)
4. etap: Stara Bystrica – Jabłonka (109 km)
5. etap: Zapora Niedzica – Ciężkowice (145 km)
6. etap: Dąbrowa Tarnowska – Tarnów (135 km)