Mintha jégen bicikliztek volna, úgy buktak

2014.05.14. 13:42

A Giro d' Italia negyedik szakaszán a kerékpárosok attól tartottak, hogy az eső és a csúszós utak miatt nem lehet majd baleset nélkül végigmenni. Igazuk is lett, az utolsó kör hajrájában látványos kicsúszások és fájdalmas bukások tizedelték a mezőnyt.

A sprintet a francia Nacer Bouhanni nyerte Bariban, de ő sem érezte magát biztonságban. „Nagyon boldog vagyok, hogy nyertem. Két körrel a vége előtt még defekteltem, aztán féltem a bukástól is célvonalhoz közeledve. Olyan volt, mint egy jégpálya, de sikerült győznöm. Az utak nagyon csúszósak és veszélyesek voltak az utolsó körben. Kár, de ilyen a verseny. Majdnem buktam kétszer, és a hátsó kerekem ki is csúszott az utolsó kanyarban" – mondta az FDJ bringása.

Bukások a Giro d' Italia 4. szakaszán

Az összetett versenyben vezető Michael Matthews szerint is jó döntés volt, hogy az utolsó kör már csak a szakasz helyezéseiről döntött, az összetett állásába már nem számított bele. „Sokkal több bukás lett volna, ha végig versenyzünk, így csak 5-6-an buktak, nem százan." Öt-hatnál azért több bringás bukott, de a szakaszért valóban kevés versenyző kockáztatott, az utolsó körben néhány kerékpáros teljesen visszavett, csak arra figyelt, hogy biztonságosan beérjen a célba.

Alessendro Petacchi nem is kockáztatott a vizes aszfalton. „Amikor láttam, mennyire csúszik, fékeztem. Ez nagyon rossz volt a közönségnek és nekem is, mert feküdt nekem ez az etap."

Azért mindenki nem volt elégedett a versenyzők és a versenyigazgató által kialkudott döntéssel. Bernhard Eisel szerint a szervezők egy show-t csináltak a versenyből. „De legalább megtanultam, hogy a spinterek nem számítanak, ők kockáztathajták az életüket."