Contador ostoba balesetben törte a lábát

2014.07.15. 10:57

A Tour de France tizedik szakaszán Alberto Contador bukott és feladta a versenyt. A kétszeres bajnok sérülése nem tűnt olyan súlyosnak, még húsz kilométert tekert is utána, de később kiderült, eltört a sípcsontja.

„Alberto eltörte a sípcsontját, nem súlyos, de meg kell műteni. Erős fájdalmai vannak, össze is kellett varrni a sebet. Lelkileg is összetört, hiszen élete formájában volt. Ez az ő Tourja volt. Nagy bosszúság ez. Azért jöttünk, hogy megnyerjük a Tour de France-t" – mondta Bjarne Riis, a Saxo-Tinkoff csapatfőnöke.

Contador a hétfői etapon kétszer is bukott, Riis szerint 60-70 kilométer per órával mehetett, amikor a nem igazán sima úton elveszítette az irányítást a kerékpár felett. Ezután csapattársától, Nicolas Roche-tól kapott kerékpárral folytatta, de egy kilométer után újra elesett.

A spanyol egyből érezte, baj van, már akkor mondta, nagyon nehéz lesz folytatnia. Megpróbálta, 20 kilométer tekerés után viszont már olyan erős fájdalmai voltak, hogy nem bírta. Az addig neki segítő csapattársától, Michael Rogerstől még a kerékpáron elköszönt, megölelte gurulás közben.

Contador még megkérdezte Riistől, mit tegyen, de ő azt válaszolta, nem hoz döntést helyette, hiszen nem ő érzi a fájdalmat.

Azonnal megindultak a találgatások, mi okozhatta a bukást, voltak olyan vélemények, hogy Contador azért bukott, mert törött vázzal versenyzett. A cserekerékpárja valóban megsérült, de azon egy métert sem tekert.

A bolyban tekerő Greg Van Avermaet szerint Contador azért bukott, mert rosszul döntött a csapata. „Szükségtelen volt előrejönniük, az egész csapat mögöttem volt. Már eleve a 25. hely körül tekertek, de még feljebb akartak jönni a Saxo-srácok. A lejtőn én mindig tartom a pozícióm, de ők csak jöttek előre. Ez egy ostoba baleset volt egy egyenes utan. Nagy hülyeség volt."