Ne szólj be a bringásnak, mert megáll

2014.07.21. 15:39

Thomas Voeckler sosem számított favoritnak egyetlen Tour de France-on, de a francia nézők odáig vannak a látványosan szenvedő és az utolsó pillanatig küzdő bringásért, aki 2004-ben tíz napig még a sárga trikót is viselte. Voecklernek van kevéssé szerethető oldala, nagyon hamar be tud rágni.

Egy Touron az összetett első tíz helyére pályázóknak minden másodperc számít, a többiek, ha nem kell éppen vízhordóként dolgozniuk, ennél lazábbra veszik, sokszor csak arra mennek, hogy túléljék a szakaszokat és versenyben maradjanak. Így az is beleférhet, hogy megálljanak szakasz közben. Tavaly az Alpe d'Huezen a Holland-kanyarban Adam Hansen még egy sörért is lestoppolt.

Az idei versenyen Voeckler fékezett be azért a Chamrousse emelkedőjén, mert egy holland szurkoló beszólt neki. A francia bringás kiabálni kezdett vele, és megkérdezte: „Bicikliztél már életedben?" A szurkoló, aki minden valószínűség szerint már elég részeg is volt, megszeppenve kért elnézést.

Voecker megállt a Touron szájkaratézni

Voeckler 15 szakasz után az összetettben az 53. helyen áll. A sárga trikós Vincenzo Nibalitól eddig 1 óra 41 perc 56 másodpercet kapott.

A szurkolók és a bringások kapcsolata többnyire elég jó, még akkor is, ha baromi idegesítő, mikor az emelkedőkön mellettük rohannak, vagy beállnak eléjük, hogy egy jó szelfit készítsenek magukról.