Lánc nélkül 4. lett a hegyikerékpár-vb-n

2014.09.09. 17:14

A hegyikerékpáros világbajnokság utolsó napján rendezett férfi elitkategóriás downhillfutamban az egyik amerikai versenyző, Neko Mulally lánc nélkül versenyezve pályafutása legjobb eredményét érte el, negyedik lett, írja a Velo.hu.

Mulally lánca már az első ugratónál leszakadt és ezután hajtás nélkül teljesítette a pályát. Az amerikai bringás még az első indulók között volt és azzal a céllal érkezett Norvégiába, hogy eddigi legjobb vb-szereplését, a tavalyi 14. helyét megjavítsa. Ez sikerült, és csak a három dobogós előzte meg. „Miután leszakadt a láncom, megváltoztattam a hozzáállásomat. Igazából nem volt veszíteni valóm, és csak engedtem a kerékpáromat” – mondta.

A vb downhillfutama emlékezetes csatát hozott az aranyéremért is. Az első helyet riválisát  4 századmásodperccel megelőzve Gee Atherton szerezte meg. Sokáig Josh Bryceland állt jobb idővel, de az utolsó ugratót elrontotta, és a leérkezésnél a lábát törte. A célba viszont még beért, és így kapott ki minimális különbséggel. Az eredményhirdetést már nem is tudta a helyszínen megvárni, kórházba kellett szállítani.