Froome már a 2. a Vueltán

2014.09.11. 18:03

Fabio Aru Christoper Froome-ot lehajrázva nyerte a Vuelta a Espana 18. szakaszát. Froome összetettben feljött a második helyre, 20 másodpercet hozott Alberto Contadoron.

Az A Estrada és Monte Castrove en Meis között 157 kilométeres szakaszon az utolsó 3 kilométer hozott igazi izgalmakat. Az összetett első öt helyén álló kerékpáros látványos küzdelemben döntötte el a dobogós helyeket.

A záró hegyen először a már korábban is szakaszt nyerő Fabio Aru indított támadást, 10-12 másodpercre sikerült elmenni, amikor a többi menő Alberto Contador, Joaquim Rodriguez, Alejandro Valverde és Chris Froome üldözni kezdte. Úgy tűnt, ahogy a korábbi szakaszokon Froome most sem tud gyorsan reagálni az iramváltásra, de a Sky kerékpárosa meglepetésre gyorsan összeszedte magát, és el is tekert a három spanyol mellett.

Contador talán nem gondolta komolyan az akciót, így nem reagálta le gyorsan, hagyta, hogy Valverde és Rodriguez vezesse a csoportot, csak 15 másodperces különbségnél rázta meg magát. Ezután még Rodriguez is megindult, de már nem tudták utolérni az élen álló kettőst.

Aru nagyon szenvedett az emelkedőn, hogy tudja tartani Froome tempóját, de a hajrára már regenerálódott, és magabiztosan lesprintelte a britet, második szakaszgyőzelmét húzva be ezzel. Bár nem Froome-é lett a szakasz, így is nagyot nyert. Valverdét letaszította a második helyről, a szakasz közben és a végén szerzett időjóváírásoknak köszönhetően már 13 másodperccel vezet, és Contadoron is hozott még húsz másodpercet. A piros trikósnak bőven elég lehet az 1 perc 19 másodperc a végéig, de még nagyon izgalmas is lehet a hátralévő három szakasz.

Eredmények:

18. szakasz:
1. Fabio Aru (olasz, Astana)
2. Christopher Froome (brit, Sky) +00:01
3. Alejandro Valverde (spanyol, Movistar) +00:13
4. Joaquim Rodriguez (spanyol, Katyusa)
5. Alberto Contador (spanyol, Tinkoff-Saxo)
6. Samuel Sanchez (spanyol, BMC +00:17
7. Daniel Navarro (spanyol, Cofidis +00:33
8. Daniel Moreno (spanyol, Katyusa) +00:48
9. Damiano Caruso (olasz, Cannondale)
10. Warren Barguil (francia, Giant-Shimano)

Összetett:
1. Alberto Contador 71:38:37
2. Christopher Froome +1:19
3. Alejandro Valverde +1:32
4. Joaquim Rodriguez  +2:29
5. Fabio Aru +3:15