Szalontay mégis ott lesz a pályakerékpár-Eb-n

2014.10.10. 10:43

Szalontay Sándor végül mégis ott lesz a Karib-térségben fekvő Guadalupe-on rendezendő pályakerékpáros Európa-bajnokságon.

Szalontay pár napja azt nyilatkozta, hogy pénzhiány miatt nem küldik ki az Eb-re. A Magyar Kerékpársportok Szövetsége cáfolta ezt, és azt állította, hogy csak a Svájcban készülő kerékpáros spanyol edzőjének ajánlására várnak.

Ez végül meg is érkezett, ami alapján Szalontay utazhat a hat nap múlva kezdődő versenyre.  Miguel Tarros Martin így jellemezte versenyzőjét: „Folyamatosan lenyűgöz Sándor hozzáállása mind a munkához, mind a legutóbbi versenyen nyújtott teljesítménye. Sándor jól fejlődik fizikálisan, azonban keményen kell dolgoznia a technikai készségein, mivel egyelőre nem tudja megmutatni a valódi képességeit tapasztaltabb versenyzőkkel szemben. Sándor fizikai kapacitása és technikai készségei predesztinálják arra, hogy kvalifikáljon a 2015-2016-os szezonra. Fizikálisan a legjobb 10-ben lehet, de egyelőre, mivel csak egy versenyen láttam eddig, így még korai jósolni ilyen rövid idő alatt.Elég erős, hogy a döntőbe kerüljön, de minden a versenyzői képességétől függ.Ahhoz, hogy egyáltalán kvalifikálni tudjon az olimpiára és a következő világkupa sorozatra, szüksége van az Európa-bajnokságokon gyűjtött pontokra.”