Újabb magyar hegyikerékpáros csapat kap profi státuszt

2015.01.21. 13:54

A Cube-Csömör is benevezett a Nemzetközi Kerékpáros Szövetségnél (UCI) nyilvántartott profi mountain bike csapatok versenyébe.

A Csömör KSK kerékpárosai, a Cube-Csömör több mint 10 éve az egyik legeredményesebb Magyarországon, tagjai 2015-től profi státusszal vesznek részt a versenyeken. A klub fiatalokra épít, itt teker többek közt a nanjingi ifjúsági olimpikon Erdélyi Attila és a korábbi válogatott, többszörös olimpiai kerettag Buruczki Szilárd is.

„A csapat három felkészítő edzőtáborral készül a szezonra. Az első verseny  március 29-én az ausztriai Langenloisban egy C1 kategóriás lesz, hazai közönség előtt pedig Salgótarjánban, április 19-én, az év első rangos magyar versenyén fognak rajthoz állni a versenyzők” – mondta az edző, a korábbi országúti bajnok, a felnőtt hegyikerékpáros válogatottat is irányító szövetségi kapitány, Valter Tibor.

A Cube-Csömör UCI MTB Team tagjai 2015-ben: Erdélyi Attila, Dina Márton, Kádi József, Valter Attila, Simon Péter és Buruczki Szilárd, aki a csapat kapitánya és a fiatalok egyik edzője is.