70-nel mentek, csak úgy dőlt a mezőny a sprintben

2015.01.23. 14:53

Az ausztráliai Tour Down Under hajrájában rengeteg kerékpáros elesett, többen súlyosan megsérültek a tömegbukásban.

„Nagyon gyorsak voltunk, körülbelül kétszáz méterre a céltól volt a bukás. Olyan sebességnél mentünk, ahol képtelenség volt fékezni" – idézte fel a balesetet Maxim Bouet, az Eixx-QuickStep kerékpárosa.

A sprintelő mezőny a becslések szerint közel 70 kilométer per órás tempóval mehetett, mikor a bukás történt. Sok kerékpáros szerzett kisebb-nagyobb horzsolásokat és zúzódásokat, Travis Meyer járt a legrosszabbul, kezét törte. A bukást az egyik bringán elhelyezett kamera is rögzítette.

Rengeteg kerékpáros esett el a hajrájában

A szakaszt Steel van Hoff nyerte. Az összetettben az egyórás világcsúcsra készülő Rohan Dennis vezet, hét másodperccel előzi meg a jövő héten visszavonuló Cadel Evanst, aki az egyetlen ausztrál Tour de France-győztes.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!