A kormánynál fogva rántotta le néző a bringást

2015.03.13. 12:08 Módosítva: 2015.04.30. 15:41

Hatalmasat bukott az ausztrál Loren Rowney a hollandiai Molecaten Drentse 8 versenyen a sprint közben, az esetről készült videókról viszont kiderül, hogy nem a korlátnak ment neki, hanem egy néző kezében akadt meg a kormánya nagyjából 60 km/h-s tempónál.

Igazán csak a lassításon látszik jól, hogy a néző keze pont Rowney érkezése előtt nyúlik ki a kordon mögül, de szándékosságról így sem lehet biztosan beszélni. A verseny szervezői mindenesetre vizsgálatot indítottak, de szándékos buktatásról ők sem beszéltek.

A néző kezében akadt el Rowney

„Nem gondolom, hogy szándékos lett volna. Senki nem csinál ilyet direkt, de azért szeretnék beszélni azzal, akinek a keze kinyúlt a kordon mögül. Így talán tudunk valami biztosítást intézni Rowney-nak, a női kerékpárosokat ugyanis nem fizetik meg úgy, ahogy a férfiakat, és komoly kihagyás vár rá” – mondta a szervező Femmy van Issum .

A 26 éves versenyző a bukás után egyből felült, majd jobb vállához kapott, később kiderült, hogy el is tört a jobb kulcscsontja. A szervezők egyből felsegítették a második helyről eleső ausztrált, mielőtt a mezőny odaért volna a célhoz. Rowley, aki végül hetedik lett a versenyen, sérülése miatt kihagyja a szombati első világkupa-futamot Ronde van Drenthében.