A világbajnok kerékpáros sisakja külön köszönetet kapott életmentésért

2015.03.23. 18:09

A Milánó–San Remo kerékpárversenyen több favoritnak nem volt esélye hajrázni a dobogóért, mert nem sokkal korábban buktak. A világbajnok Michal Kwiatkowski megköszönte a sisakjának, hogy megmentette az életét.

A közel 300 kilométeres verseny közben több bukás is volt, 40 kilométerre a céltól, a Capo Bertáról lefelé jövet többen is elestek a kanyargó úton. A legsúlyosabbnak Christopher Juul-Jensen (Saxo-Tinkoff) bukása tűnt, a fél arca vérben úszott. Rajta kívül még öt-hat kerékpáros húzódott az utat szegélyező kőfalhoz nagy fájdalmakkal.

Az utolsó lejtőt sem úszta meg baleset nélkül a mezőny, a Poggióról lefelé száguldva olyan esélyesek buktak, mint Kwiatkowski, Zdenek Stybar (Etixx-QuickSte) , Philippe Gilbert (BMC) vagy Gerald Ciolek (MTN-Qhubeka). Utóbbi annyira felhúzta magát, hogy izomból földhöz vágta a sisakját. Később azt nyilatkozta, hogy ha a mezőnyben tudott volna maradni, akkor csapattársával, Edvald Boasson Hagennel összedolgozva nagyon jó eredményt tudtak volna elérni.

Kwiatkowski nem volt olyan durva a sisakjával, mint Ciolek. Az összetört fejvédőről posztolt egy fotót. „Mindig viselj sisakot, ez megmentette az életemet."