3/10000 másodperc, ennyivel nyert

2015.04.02. 15:55

Alexander Kristoff szuperformában teker a tavaszi kerékpárversenyeken. A Driedaagse de Panne versenyen háromból három szakaszt húzott be, az utolsón milliméterekkel nyert a Katyusa norvég bringása.

A Milánó–San Remóval indult a nagy tavaszi klasszikusok szezonja. A következő hetekben jönnek az északi, macskakövekkel és meredek, falnak ható emelkedőkkel tűzdelt nagy versenyek, mint a Flandriai körverseny vagy a Párizs–Roubaix.

Ezekre a mezőny leginkább a Belgiumban rendezett kisebb versenyekkel hangol, hetente akár többször is rajthoz állnak a bringások. A Milánó–San Remón második Kristoff elég stabil teljesítményt nyújt az elmúlt bő egy hétben, az E3 Harelbekén negyedik, a pokoli szélben tartott Gent–Wevelgemen a kilencedik lett.

Kristoff milliméterrekel nyert sprintet

A norvég sprinter azonban a De Panne-on bizonyította be klasszisát, három szakaszon is nyerni tudott. Az első szakaszt szökevénycsoportból kirobbanva húzta be magabiztosan, majd a második etapon is viszonylag simán. A csütörtöki félszakaszon – délután egy időfutammal zárul a De Panne  – viszont nagyon komolyan kellett küzdenie. A hajrát jó pozícióból kezdte meg, de a végére kicsit elmerevedett, a német André Greipel óriási lendülettel érkezett, ha még pár méterrel hosszabb a verseny, alighanem ő nyer. Kristoff azonban jól számolt, néhány milliméterrel győzni tudott.

A célfotó alapján számítva, pont öttel, három tízezred másodperccel haladt át hamarabb, mint Greipel. „Sosem volt még részem ilyen szoros versenyben, de még egy döntetlen is szép eredmény lett volna. Mindketten megérdemeltük volna, hogy a dobogó tetején legyünk, de azért örülök ennek a döntésnek is" – nyilatkozta Kristoff.