Motort kerestek Contador bringájában is

2015.05.29. 10:17

Alberto Contador csütörtökön nagyot ment a 18. szakaszon, bő egy perccel növelte előnyét összetettben a Giro d'Italián. Nem lehet véletlen, hogy az ő kerékpárját is ellenőrizték, van-e benne elektromotor.

Évek óta téma az országúti kerékpárban, hogy már a kerékpárokat is doppingolják, és vázba rejtett elektromotorokkal segítenek rá a hajtásra. A technika létezik, ezért a gyanú is jogos. A verseny közbeni alkalmazhatóságáról megoszlanak a vélemények, de a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség nem söpörte le a témát, időről-időre átvilágítják a kerékpárokat motorok után kutatva.

A Giro 18. szakasza után is végeztek ilyen ellenőrzéseket. Öt versenyző kerékpárját nézték át a szerelők, eltávolítva a nyeregcsövet és a középcsapágyat. Contador biciklije mellett a szakaszgyőztes Philippe Gilbert, a szökésben lévő Ryder Hesjedal és Rinaldo Nocentini valamint Kenny Elisonde bringáját nézték át. Most sem találtak semmit.

Hesjedal valószínűleg mindig a gyanúsak között lesz, a tavalyi Vuelta a Espanán egy bukás után az ő kerékpárjának kereke forgott a földön megmagyarázhatatlanul.