János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kirúgták a legjobb magyar pályakerékpárost a nemzetközi edzőközpontból

2015.06.18. 16:43

Házirendi vétséget követett el Szalontay Sándor, a legjobb magyar sprinter, akit ezért hazaküldtek a World Cycling Centerből (WCC), a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) svájci edzőközpontjából, írja az MTI.

A magyar szövetség (MKSZ) tájékoztatása szerint a versenyző, a pálya-szakágvezetővel és a Bátorfi Agria klubvezetőjével kivizsgálta az esetet, és hivatalos tájékoztatást kért az UCI-tól, amely megerősítette, nem történt doppingvétség, kizárólag szabályszegésről van szó.

Szalontaynál, amint az a közleményből kiderül, "olyan – bontatlan – szert találtak, amely kapható kereskedelmi forgalomban és tiltott szert nem tartalmaz". A versenyző azzal sértette meg a WCC házirendjét, hogy a szert nem mutatta be edzőjének, ez pedig azonnali hazabocsájtást eredményezett.

„A tanulságok levonásával az MKSZ továbbra is támogatásáról biztosította Szalontay Sándort, aki vasárnaptól a litván pályakerékpáros válogatottal fog edzeni és készülni" – olvasható az MKSZ tájékoztatásában.

Szalontay a legjobb magyar pályakerékpáros, az elmúlt évben többször is átírta a magyar csúcsot 200 méteren, és a riói olimpiai kvalifikációt is megcélozta.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!