Eszter, Eliza
EUR 382,82 Ft
USD 356,62 Ft
14 °C
24 °C

Kirúgták a legjobb magyar pályakerékpárost a nemzetközi edzőközpontból

2015.06.18. 16:43

Házirendi vétséget követett el Szalontay Sándor, a legjobb magyar sprinter, akit ezért hazaküldtek a World Cycling Centerből (WCC), a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) svájci edzőközpontjából, írja az MTI.

A magyar szövetség (MKSZ) tájékoztatása szerint a versenyző, a pálya-szakágvezetővel és a Bátorfi Agria klubvezetőjével kivizsgálta az esetet, és hivatalos tájékoztatást kért az UCI-tól, amely megerősítette, nem történt doppingvétség, kizárólag szabályszegésről van szó.

Szalontaynál, amint az a közleményből kiderül, "olyan – bontatlan – szert találtak, amely kapható kereskedelmi forgalomban és tiltott szert nem tartalmaz". A versenyző azzal sértette meg a WCC házirendjét, hogy a szert nem mutatta be edzőjének, ez pedig azonnali hazabocsájtást eredményezett.

„A tanulságok levonásával az MKSZ továbbra is támogatásáról biztosította Szalontay Sándort, aki vasárnaptól a litván pályakerékpáros válogatottal fog edzeni és készülni" – olvasható az MKSZ tájékoztatásában.

Szalontay a legjobb magyar pályakerékpáros, az elmúlt évben többször is átírta a magyar csúcsot 200 méteren, és a riói olimpiai kvalifikációt is megcélozta.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!