Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Tour de France: Greipel nyert, Cancellara az élen

2015.07.05. 18:12

A német Andre Greipel nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny második, vasárnapi szakaszát, amelyen összetettben a svájci Fabian Cancellara állt az élre.

    Az Utrecht és Zelande közötti 166 km-es etapon az okozott izgalmat, hogy az eső és a szél, illetve bukások miatt több csoportra szakadt a mezőny. A nagy esélyesek közül Alberto Contador és Chris Froome a 25 fős élbolyban volt, de a címvédő Vincenzo Nibali, valamint Nairo Quintana, illetve az összetettben élen álló Rohan Dennis a másodikban. Végül 1:27 perc volt az üldözők lemaradása a célban, így jelentős különbség alakult ki a favoritok között.
    A sprinterek közül Greipel mellett Mark Cavendish és a mezőnypontversenyt (zöld trikót) az elmúlt három évben megnyerő Peter Sagan is az élbolyban volt. Cavendish indította meg a hajrát, de Greipel és Sagan gyorsabbnak bizonyult nála, sőt még Cancellara is, aki az újabb harmadik helyéért kapott négy másodperces jóváírásnak köszönhetően állt élre összetettben három másodperccel megelőzve a szombati nyitóetapon második Tony Martint.
    Eredmény:
    2. szakasz, Utrecht-Zelande, 166 km:
1. Andre Greipel (német, Lotto) 3:29:03 óra
2. Peter Sagan (szlovák, Tinkoff-Saxo) azonos idővel
3. Fabian Cancellara (svájci, Trek) a.i.
    Az összetett élcsoportja:
1. Cancellara 3:44:01 óra
2. Tony Martin (német, Etixx - Quick-Step) 3 mp hátrány
3. Tom Dumoulin (holland, Giant) 6 mp h.
    Hétfőn az Anvers és Huy közötti 159,5 km-es etap vár a mezőnyre.