Froome: Most kezdődik az igazi verseny

2015.07.13. 14:08

A hétfői pihenőnap után keddtől egymást váltják majd a nehéz hegyi szakaszok a francia országúti kerékpáros körversenyen, épp ezért a versenyben vezető Chris Froome úgy gondolja, most kezdődik csak az igazi versengés a legjobbak között.

A háromhetes Tour de France-on két éve győztes brit kifejezetten kényelmes helyzetbe hozta magát az első kilenc nap során, mivel egész komoly előnnyel vezet legnagyobb ellenfelei előtt: Alberto Contador hátránya 1:03, Nairo Quintanaé 1:59, míg a címvédő Vincenzo Nibalié 2:22 perc.

"A verseny szíve a hegyekben van, ott kezdődik az igazi harc a sárga trikóért, s ott derül ki, hogy kiben mennyi van" - mondta hétfőn Pauban Froome, aki 2013-ban éppen a Pireneusokban indított ellenállhatatlan támadásokat, s lett végül összetett győztes. Idén ugyanakkor nem neki kell aktívnak lennie, hanem Nibaliáékra vár a feladat, hogy megpróbálják eltüntetni a brittel szemben kialakult különbséget.

Froome csapatának, a Skynak a menedzsere ugyanakkor már most jelezte, hogy senki se arra számítson, hogy csak az ellenfelekre fognak várni a Pireneusokban. Dave Brailsford úgy fogalmazott, támadni akarnak, ugyanakkor semmiképpen sem lesznek meggondolatlanok.

Az idei verseny kedden a Tarbes és La Pierre Saint Martin közötti 167 kilométeres etappal folytatódik, melynek végén egy 15,3 kilométer hosszú, átlagosan 7,4 százalékos emelkedő vár a mezőnyre. (MTI)