Tour: vizelettel öntötték arcon a sárga trikóst

2015.07.18. 19:48

A Tour de France-on összetettben vezető Chris Froome-ot egy pohár vizelettel öntötték arcon a szombati, tizennegyedik szakaszon, ezt ő mondta el a célba érés után. 

A vizelettel locsoló szurkoló azt kiabálta, hogy Froome doppingoló. A bringás eléggé kiakadt a történtek miatt: "Ez több szempontból is nagyon rossz dolog, és nagyon csalódott vagyok, mivel a történteknek semmi köze a sporthoz". Két éve hasonló történt Mark Cavendish-sel, őt is vizelettel öntötték le, miután néhány nappal korábban úgy ütközött egy holland bringással, hogy az elesett. 

Froome szerint a most történekről az újságírók is tehetnek, mert megkérdőjelezték a teljesítményét, és azt sugallták, hogy csalással megy neki ilyen jól a versenyen. A brit versenyző azért hozzátette, hogy a legtöbb szurkoló példásan viselkedett, fantasztikus hangulatban teremtettek, és a legtöbb újságíró is korrekt módon viselkedett.

Néhány napja Froome csapata, a Sky azt nyilatkozta, valakik megpróbálták meghekkelni a gépeiket, hogy információkhoz jussanak legjobbjuk teljesítményével kapcsolatban. A csapat szerint valakik így akarták bizonyítani, hogy Froome egy csaló.

A mai, 178,5 kilométeres szakaszt amúgy Steve Cummings nyerte meg, az összetettben pedig Froome növelte az előnyt, már három perc fölöti előnye van Quintanával szemben, aki a második helyre jött fel Tejay van Garderent megelőzve.