Kísérő motoros csapta el a Tour-versenyzőt

2015.07.24. 11:25

A Tour de France számtalan balesetveszélyt hordoz magában, de arra a bringások sem készülhetnek, hogy éppen az őket kísérő felelőtlen autósok vagy motorosok sodorják el őket. A 18. szakaszon Jakob Fuglsang bukott emiatt.

A 18. etapon Fuglsang is benne volt a szökésben, megpróbált egy szakaszgyőzelmet összehozni az Astanának, ha már a Tour-címvédő Vincenzo Nibalinak alig van esélye a dobogóra. Fuglsangnak nem jött össze az etapsiker, csak ötödik lett, 59 másodperccel lemaradva a győztes Romain Bardet-től, de ha nem bukik, talán jobban is teljesíthetett volna.

Fuglsangot a Col du Glandon hegymenetében sodorta el egy kísérő motoros, aki egy fotóst szállított. A dán kerékpáros bukott, de kisebb sérülésekkel megúszta, így vissza tudott szállni a bringájára.

Motoros sodorta el a Tour-bringást

Később egy felvételről kiderült, hogy a motoros már a bukás előtt is úgy ment, mint egy őrült. Majdnem elcsapta Ryder Hesjedalt is, csak néhány centin múlt, hogy ki tudta kerülni a kerékpárost.

A célba érés után Fuglsang vérző könyökkel nyilatkozott, azt mondta, nagy szerencséje van a motorosnak, hogy most nincs a közelében. A motorost mindenesetre kitették a Tourról a baleset miatt. A motoros mögött ülő fotós azt állította, hogy ők egyenes vonalat tartottak, a kerékpáros hirtelen kiborítása miatt akadtak össze.

Egy kisebb büntetést Fuglsang is összeszedett, 50 svájci frankot róttak ki rá, mert a bukása után indokolatlanul sokáig kapaszkodott a csapatkocsiba.