Klaudia
-3 °C
3 °C

Fékezni tilos, mert mindenki borul, mint a dominó

2015.07.26. 17:43

A Tour de France utolsó napjára pocsék lett az időjárás, az esős időt a Párizsban rendezett női verseny induló is megszenvedték, bukást bukás követett a La Course-on, amit végül Anna Van der Breggen nyerte meg.

A Tour szervezői tavaly találták ki, hogy a háromhetes verseny utolsó napján a női kerékpározást is népszerűsítik, ezért mielőtt befutnak a férfiak a Champs Élysées-n rengeteg néző előtt rendeznek versenyt.

Tavaly jól sikerült bemutatkozás, a napsütéses futamon Marianne Vos nyert. Idén azonban horrorisztikussá vált a verseny, nagyon sok bukás volt. Leginkább azért, mert egy kis víztől a macskakővel kirakott Champ Élysées hihetetlenül csúszóssá válik.

 Ha hozzáértél a fékhez, már a földön is voltál. Én kétszer is így jártam. Nem hiszem, hogy meg akarom nézni a férfiak versenyét. Őszintén mondom, elég őrült helyzet.

– ragadta meg a lényeget az egyik induló, Hannah Barnes.

A szakasz eleji sok bukás miatt szét is szakadt a mezőny, de az első körökben még mindenki fel tudott zárkózni. A sok támadás később szétrázta a bolyt, és a további bukások is meghatározták a végeredményt, a világbajnok Pauline Ferrand-Prévot például az utolsó kanyarban került földre.

A győzelmet az utolsó körben szökő Anna Van der Breggen szerezte meg, a sprintereknek segítő csapatok túl későn kezdték meg az üldözését, így egy másodperc előnye még maradt, mikor áthaladt a célvonalon.