Szilárda
0 °C
6 °C

Froome a Tour–Vuelta-duplán gondolkodik

2015.07.27. 16:55

Egy nappal a Tour de France megnyerése után nem zárta ki annak lehetőségét Chris Froome, hogy induljon az év harmadik, utolsó háromhetes országúti kerékpáros körversenyén, az augusztus 22-én rajtoló Vuelta a Espanán, írja az MTI.

„Kicsit korai még, hogy százszázalékosan kijelentsem, de ott van a lehetőségek között. Hatalmas kihívás lenne megpróbálni egymás után két nagy körversenyt nyerni, de tény, ott motoszkál a fejemben" – mondta a 30 éves versenyző, aki ugyanakkor jelezte, most jól esik neki a kikapcsolódás és felettébb élvezi, hogy több hónap után ismét baconös szendvicset reggelizhetett.

Ugyanabban az évben eddig mindössze két kerékpárosnak sikerült megnyernie a Tourt és a Vueltát: 1963-ban Jacques Anquetil, 1978-ban pedig Bernard Hinault hajtotta végre ezt a bravúrt.

Froome, akinek első brit kerekesként sikerült másodszor is győznie a Touron, az elmúlt években jól szerepelt a spanyolországi viadalon, de nyerni nem tudott, ugyanis 2011-ben és tavaly másodikként, míg 2012-ben negyedikként zárt.

Idén egyik nagy riválisa, a spanyol Alberto Contador is megpróbálta a duplázást, de a Giro d'Italia megnyerése után ötödik lett a Touron és közel tíz perccel maradt el Froome-tól. A friss bajnok közvetlen riválisai, így a mögötte második kolumbiai Nairo Quintana, vagy éppen a címvédőként negyedik olasz Vincenzo Nibali egyelőre nem nyilatkoztak arról, hogy megpróbálnak-e a Vueltán vigasztalódni, egyedül az amerikai Tejay Van Garderen jelezte indulását, miután betegség miatt a harmadik helyről adta fel a Tourt.