Vince, Artúr
5 °C
11 °C

Kusztor nyolcadik a Tour de Hongrie prológján

2015.08.04. 19:50

Kusztor Péter, az Amplatz-BMC pekingi olimpián szerepelt versenyzője legjobb magyarként a nyolcadik helyen zárt a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny keddi prológján.

Az 1,2 kilométeres egyéni előfutamon Manuel Porzner (Team Stölting) győzött Henrik Sandal (Team Fixit.no) és Ole Quast (Team Stölting) előtt, írja az MTI. 

Az idén 90 esztendős Tour de Hongrie-n -hat nap alatt 700,2 kilométert tesz meg a nemzetközi mezőny. A 25 országot képviselő versenyzők világranglistapontokért és olimpiai kvalifikációs pontokért is küzdenek, ugyanis a Tour de Hongrie a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség naptárában 2.2 kategóriás versenyként szerepel. Kusztor Péter mellett a mezőny másik magyar olimpikonja a Team Differdange-Losch-ban versenyző, a londoni olimpiát megjárt Lovassy Krisztián. Magyarországot az Utensilnord, a Cube-Csömör, a Debreceni KSI, a Mugenrace Team prolog és a Team Veloki képviseli a csapatok között.

A rajt-, és célhelyszínek között található Keszthely, Balatonföldvár, Kecskemét, Karcag, a Kékestető és Gyöngyös, a végső befutó helyszíne pedig Budapesten, a Budai Várban lesz.

    Eredmény:

    Prológ, Szombathely, egyéni időfutam, 1,2 km:

    ---------------------------------------------

1. Manuel Porzner (német, Team Stölting) 1:10:55

2. Henrik Sandal (norvég, Team Fixit.no) 1:12:68

3. Ole Quast (német, Team Stölting) 1:13:19

...8. Kusztor Péter (Amplatz-BMC) 1:13.89

A Prológ időeredménye nem számít bele az összetettbe, győztese a sárga trikót viselheti a szerdai, első szakaszon, amelyen a Szombathely és Keszthely közötti 180 kilométeres etap leküzdése vár a mezőnyre.