Vuelta: nyolc tized döntött a csapatidőfutamon

2015.08.22. 21:32 Módosítva: 2015.08.22. 21:40

A Vuelta a Espana első szakaszát a BMC csapata nyerte egy másodperccel, a célvonalon elsőként áthaladó kerékpáros, Peter Velits viselheti így vasárnap a piros trikót. Nem mindenki erőltette meg magát.

A Vuelta úgy kezdődött el, hogy igazából el sem kezdődött. A tengerparton is átvezetett csapatidőfutamot előzetesen neutralizálták biztonsági okokból. Az első, Marbellában rendezett szakasz eredménye az egyéni összetettbe így nem számít bele, csak a csapatversenyben dönthetnek az itt kialakult különbségek.

Ez a döntés előrevetítette azt, ami be is következett. Jó pár csapat látványosan biztonsági futamot ment, így tett többek között a Sky is Chris Froome-mal, és a Katyusa is Joaquim Rodriguezzel, de a két favorittal induló Movistar sem kockáztatott sokat. A Sky a 22 csapatból csak a 20. lett, több mint egyperces hátránnyal. A Movistar 24 másodpercet kapott.

A Lotto-Jumbo viszont bejelentkezett az első helyre, sokáig vezetett a holland csapat 8:18-as idejével. A Tinkoff-Saxo azonban már hét másodperccel gyorsabb volt, és a csapatidőfutamokon mindig nagyot menő Orica-GreenEdge is ugyanennyit hajtott, csak tizedek döntöttek.

Az ebben a számban világbajnok BMC azonban egy hajszálnyival még náluk is jobb időt ment, nyolc tizedmásodperccel jöttek be Peter Velitsék a Tinkoff elé.