Gerzson
-3 °C
3 °C
Keszler Andrea
ma 11:39
Keszler Andrea
Rövidpályás gyorskorcsolya

Froome és a Team Sky szerződést hosszabbított

2016.01.12. 17:52

Szerződést hosszabbított kétszeres Tour de France-győztes kerékpározójával, Chris Froome-mal a Team Sky - jelentette az MTI.

  

Dave Brailsford csapatfőnök keddi bejelentése szerint a kenyai születésű brit versenyzővel kötött új megállapodás 2018-ig érvényes.     "Chris nem csak az egyik legtehetségesebb versenyző a világon, hanem a sport fantasztikus nagykövete is" - mondta a Team Sky-hoz 2010-ben csatlakozó kerékpárosról Brailsford. "Továbbra is éhes a sikerekre, és mi segítünk neki ezek elérésében. Büszkék vagyunk rá, hogy ő a csapatkapitányunk." A 30 éves Froome a 2012-es francia körversenyen győzelemhez segítette csapattársát, Bradley Wigginst, majd 2013-ban és tavaly megnyerte a viadalt. Idén is esélyesként várja a Tourt, a riói olimpián pedig az aranyérem a célja az országúti versenyben és az  időfutamban egyaránt.

"Remek idénykezdet ez a számomra. Motiváltabb vagyok, mint valaha, és nagy céljaim vannak az olimpiai évben. Már nagyon várom, hogy kezdetét vegye a versenyszezon" - nyilatkozta Froome.

"A Sky a sikereim alapja, úgyhogy nem volt nehéz a döntés, hogy meghosszabbítsam a szerződésemet." Froome ezután úgy fogalmazott: büszke rá, hogy olyan csapatot vezethet, amely bizonyította, hogy tiszta körülmények között is meg lehet nyerni a legnagyobb versenyeit.