Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Földön fekvő bringán miért pörög a kerék?

2016.02.04. 11:54

A kerékpárban most mindenki a rejtett motoros csalásról beszél, így aligha meglepő, ha valahol egy gyanúsan forgó kereket látnak, akkor egyből mechanikai doppingot kiáltanak. Most Ion Izagirre járt így a Valenciai Körversenyen.

A Valenciai Körverseny szerdán egy 16 kilométeres időfutammal indult, a movistaros Izagirre jó eséllyel pályázott a szakaszgyőzelemre, de egy bukás után elszállt. Így is csak 38 másodpercet kapott a győztes Wout Poelstől (Sky).

Ami miatt érdekes lett Izagirre, hogy miután egy rossz kanyervételnél a szalagkorlátnak ütközött és a földre került, kerékpárjának hátsó kereke nem állt le, pedig az már a kicsúszásnál érintette az aszfaltot.

Izagirre felállt, visszaült a kerékpárjára, de csak néhány métert tett meg vele, bringát cserélt, és azzal fejezte be a versenyt.

Az olasz Gazetta dello Sport már korábban is megpróbálta gyanúba keverni a Movistart. A tavalyi Vuelta a Espanán egy szurkoló készített egy videót, amin az látszik, hogy a csapatkocsiról szakasz közben levesznek egy kerékpárt, és azt az egyik segítő eltünteti.

A Valenciai körversenyen indulnak a Tusnad Cycling versenyzői is, köztük a paralimpiai bajnok Novák Károly Eduárd is. Az erdélyi kerékpáros az időfutamban az utolsó, 191. lett, hat percet kapott a győztestől.