Szalontay Sándor álomhatárt tört át pályakerékpárban

2016.03.04. 10:46

Szalontay Sándor a londoni pályakerékpár-világbajnokságon a sprint kvalifikációban új országos csúcsot hajtott, először került tíz másodpercen belülre magyar bringás a 200 méteres távon. 9,997-es ideje végső helyezésétől függetlenül nagy eredmény.

Szalontay a 34 induló közül a 18. lett a kvalifikációban. A következő körben, a legjobb 16 közé jutásért a lengyel Damian Zielinskivel meccselt. Nem sikerült neki a bravúr, a kvalifikációban 7. helyet elért kerékpáros legyőzte.

Régen szerepelt már magyar pályakerékpáros a világbajnokságon, már az is nagy eredmény, hogy ha csak egy fővel is, de újra szerepelt pálya-vb-n Magyarország. Szalontay a világkupákon való jó szereplésével jutott be a 34 legjobb sprinter közé, és minimális esélye volt még arra is, hogy olimpiai kvótát szerezzen. Ez a 18. hellyel nem jött össze, de így is elégedett lehet.

Képalá
Fotó: Guy Swarbrick / bringasport.hu

A magyar bringás itthon nem tud készülni használható velodrom híján, így egy ideig a nemzetközi szövetség svájci központjában edzett, majd a litván válogatottal, orosz edző felügyeletével folytatta a munkát.

Korábban úgy nyilatkozott, hogy akkor lenne elégedett a vb-jével, ha a 15. hely körül végezne.