Menthetetlen volt a motor által elütött bringás

2016.04.01. 15:25

A boncolás után nem tudták megállapítani, hogy a kerékpáros Antoine Demoitié halálát a bukás okozta a Gent–Wevelgem kerékpárversenyen, vagy pedig a rajta áthajtó kísérőmotoros.

Demoitié a múlt vasárnap viszonylag nagy tempóval több társával elesett a Gent–Wevelgemen, a mögöttük haladó kísérőmotoros már nem tudta kikerülni a belga kerékpárost, aki olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a kórházba szállítás után meghalt. 

A Wanty-Groupe Gobert csapat nem hibáztatta a motorost, valószínűleg annál a tempónál elkerülhetetlen volt az ütközés. A vita ezzel együtt folyik arról, hogyan lehetne biztonságosabbá tenni a versenyeket.

„A halált a koponyalapot ért ütés okozta, ezt eredményezett aztán koponyaűri vérzést. De a patológusok nem tudták meghatározni, hogy ez a sérülés kerékpáros bukásakor vagy pedig azután keletkezett, hogy ütközött a motorossal" – nyilatkozta a AFP-nek a vizsgálatot vezető Eric Fouard.

Az ügyész visszautasította azokat a feltételezéseket is, amelyek szerint Demiotié azért halt meg, mert túl későn látták el sérülését. A boncolóorvosok arra az eredményre jutottak, hogy a kerékpáros menthetetlen volt súlyos sérülése miatt.

A kerékpárost hétfőn temetik Liège közelében. A De Panne-i háromnapos versenytől visszalépő csapata vasárnap a Flandriai körversenyen indul és emlékezik Demoitiére.