Pokoli versenyen a túlélésért küzdöttek a magyar bringások

2016.04.05. 21:25

Pokoli szakaszt teljesítettek a Szuper Beton csapat kerékpárosai a Marokkói körversenyen. Az első és az utolsó versenyző között több mint egy óra volt a különbség.

Az április elsején rajtoló tízszakaszos verseny össztávja 1540 kilométer, és alighanem az ötödik szakasz 193 kilométere a legkeményebb mindebből.

A Bikemag beszámolója szerint ezen az etapon a túlélésért mentek a versenyzők, 2269 méter magasra másztak fel, miközben orkánerejű szél fújt, esett az eső, és ellepte a sár az utat.

„A lejtőn is csak 30 km/h-val lehetett tekerni az oldalszélben, a ködtől és a sártól szinte semmit nem lehetett látni, Móricz Danit, aki a legelőrébb volt közülünk, konkrétan lefújta az útról a szél. Rózsa Balázsnak többször volt defektje, amivel nem volt egyedül. Szerencsére mindannyian célba értek, az eredménylistát még készítik" – nyilatkozta Stubán Ferenc csapatvezető.

A szakaszt a szlovák Tybor Patrik nyerte, a legjobb magyar Filutás Viktor lett, a 49. helyen ért célba 31 perc 50 másodperc hátránnyal, mögött Mórocz Dániel haladt át a célvonalon. Utóbbi érte el az eddig legjobb eredményt, a második szakaszon a hetedik lett.

Az összetettben az a Stefan Schumacher vezet, aki egykor Tour de France-szakaszokat is nyert. Igaz, később kiderült, hogy EPO-t használt.