Nincs szükség taktikára, csak arra, hogy tökös legyél

2016.04.09. 15:09

Vasárnap tartják a szezon egyik legnehezebb és leglátványosabb országúti kerékpárversenyét, a macskaköveiről elhíresült Paris–Roubaix-t. Tom Boonen és Fabian Cancellara mindig az esélyesek között szerepel, ha elindulnak, most is megkérdezték őket, mire lehet számítani.

Bonnen négyszer, Cancellara már háromszor nyerte meg az Észak poklaként is emlegetett versenyt. Cancellárának ez az utolsó szezonja, egy győzelemmel igazán emlékezetessé teheti. A Flandriai körön ez nem jött össze neki, Peter Sagan mögött a második lett, most javíthat. A 27 kockaköves szektort érintő versenyen bármi történhet, defektek, bukások is dönthetnek, az sem mindegy, hogy esős, saras vagy poros úton kell végigszenvedni a 257,5 kilométert.

„Az első Roubaix-mat a második frissítőzónában adtam fel, a másodikon egész nap harcoltam a győzelemért. Ez a meccs nemcsak a jó lábakról szól, mentálisan is erősnek kell lenned, nem omolhatsz össze egy kis balszerencse miatt, mert az bármikor megfordulhat. Nem dobhatod be gyorsan a törölközőt" – mondta a svájci bringás.

Neki a formája alapján is van esélye a győzelemre, de Boonennek, akivel többször vívtak itt nagy párharcokat kevésbé, az idei versenyeken sem mutatott átütő erőt. Cancellara tapasztalata alapján mégis veszélyesnek tartja, és a belga is ebben bízik. Szerinte nem nagyon van értelme taktikáról beszélni.

Nincs szükséged tervre, hogy megnyerd a Paris–Roubaix-t, csak arra, hogy tökös legyél.

„Ez az a nap, amire vártam, erre készültem mióta újrakezdtem az edzéseket télen. Nem tudom, hogy az életem abszolút legjobb formájában vagyok, de az biztos, hogy a lehetséges legjobban a szezonban."