Sagan, mint a telepi gyerekek, mindent kivéd

2016.04.11. 18:54 Módosítva: 2016.04.11. 18:54

Az országúti kerékpár világbajnoka, Peter Sagan nemcsak akkor tud trükköket, amikor mókázni kell, de verseny közben is használja technikáját, a Paris–Roubaix-n óriásit mentett.

Sagan a verseny közben a háromszoros győztes Fabian Cancellárával hátul ragadt, és nagy erőket mozgósítottak, hogy utolérjék Tom Boonenéket. Ez nem sikerült, és az üldözés akkor vált végképp reménytelenné, amikor Cancellara elesett.

A Trek versenyzője a harmadik volt a sorban, amikor megcsúszott a sáros úton, és eldőlt. A mögötte jövő Sagan reflexszerűen reagált, és egyszerűen átugrotta az elé kerülő kerékpárt. A Tinkoff-bringás sem erőltette ezután az üldözést, végül a 11. helyen ért célba. A Twitterén azt írta, hogy fogalma sincs, hogy sikerült megcsinálnia a repülést.

Hihetetlen bringakezelés, Sagan mindent kivéd

Sagan a szezon első nagy klasszikusán, a Milanó–San Remón is bebizonyította, hogy hihetetlenül jól kezeli a kerékpárt, századmásodpercek alatt hozza meg a helyes döntést. Akkor a mezőnyhajrában tudta kikerülni az előtte bukó Gaviriát egy hatalmas farolással.

Cancellárának peches napja volt, a szezon végén visszavonuló biciklis a verseny után is elesett. Egy tiszteletkörre kiment a roubaix-i velodromba, de zászlós tekerése nem jött össze, lecsúszott a pálya tetejéről, és egy pocsolyában kötött ki.

Chute de Cancellara au vélodrome de Roubaix (2016)