Pannonhalmán lesz a befutója a V4 kerékpárverseny első szakaszának

2016.04.21. 14:06

A Budapest és Pannonhalma közötti 176 kilométeres szakasszal startol szombaton a V4 nemzetközi országúti kerékpárverseny, amelyet negyedszer rendeznek meg.

Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) 1.2 kiemelt minősítésű versenyének hét országból érkező mezőnye 12 órakor startol a Westend City Center nyugati főbejáratától, majd egyebek mellett Budakeszi, Telki, Zsámbék, Bicske, Zirc és Csesznek érintésével érkezik meg Pannonhalmára.

Törzsök Zsolt, a V4 kerékpárverseny magyarországi szakmai koordinátora arról beszélt, hogy a Budapest-Pannonhalma etapon hét ország 120 versenyzője vesz részt. A négy érintett országon kívül még Ausztriából, Ukrajnából és Spanyolországból érkeznek versenyzők, összesen kilenc professzionális, két regionális, valamint további kilenc klubcsapat lesz ott a rajtnál.

„Lovassy Krisztián kivételével a teljes magyar élmezőny elindul a versenyen, amelynek összdíjazása nettó 1,1 millió forint" – tette hozzá, majd elmondta azt is, hogy a verseny nagykövetei a kétszeres Giro d'Italia győztes Gilberto Simoni, valamint a belga Nico Mattan lesznek.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a szervezők gondolnak a hobbikerékpárosokra is, akik számára pénteken 13 órától és szombaton 10 órától kétnapos színes biciklis közönségprogramot szerveznek a West End City Centernél.

A V4 nemzetközi országúti kerékpárverseny következő szakaszait Szlovákiában, Lengyelországban és Csehországban rendezik, utóbbi helyszínen lesz az összetett eredményhirdetése. (MTI)