Ön vinné a szájában más talpbetétjét?

2016.07.03. 09:14

Örök közhely, hogy az országúti kerékpározás bármennyire is tűnik egyéni sportágnak, igazából csapatsport. A Tour de France első szakaszán a Tinkoff tagjai mutatták meg, mi mindent kell és lehet megtenni a csapatkapitányért a kulacscipelésen és a szélárnyék biztosításán kívül.

A Tour egyik nagy esélyese, Alberto Contador 110 kilométernyi versenyzés után keveredett bukásba. Meze leszakadt, csúnyán lehorzsolta a vállát, de folytatni tudta az etapot. A csapattársak ahhoz kellettek, hogy minél hamarabb felzárkózzon a bolyhoz, amit sportszerűen Fabian Cancellara is lelassított. 

A bukás után Robert Kiserlovki sietett először kapitánya segítségére, átadta a kerékpárját Contadornak, hogy az a legkisebb késlekedés nélkül továbbmehessen.

Contador később még egyszer bringát cserélt, majd a nyeregben ülve cipőt is váltott. Hogy ne lassuljon le, két társa, Maciej Bodnar és Matteo Tossato tolta. Tossato elég gyakorlatias volt, a cipőcserénél még Contador talpbetétjét is átvette, a szájában vitte egy darabig. Nem is véletlen, hogy az eről készült képet posztoló a lojalistással azonosította ezt a mozzanatot.