Szorosabb hajrá nincs is: milliméterek döntöttek a Touron

2016.07.05. 17:29

A Tour de France negyedik szakasza is hihetetlenül szoros lett, olyannyira, hogy a végén csak a célfotó alapján tudták eldönteni, hogy ki a győztes. 

A Saumur és Limoges közötti 237 km-es szakaszon megint nem volt nagy tempó, sokáig egy háromfős szökevénycsoport volt az élen, az ő előnyük 30 kilométerrel a vége előtt olvadt egy percnél kevesebbre, és 7,5 kilométerrel a vége előtt fogták be őket.

A szakasz vége trükkös volt, mert két kisebb emelkedő is volt benne, az első még kilométerekkel a cél előtt. A Lotto és a Tinkoff emberei dolgoztak elől, aztán jött az utolsó pár száz méter és az újabb emelkedő, úgyhogy Sagannak feküdt a terep. 

Kristoff viszonylag korán nyitotta a hajrát, nem is bírta sokáig, aztán úgy nézett ki, hogy Sagan és Kittel meccsel majd a szakaszgyőzelemért, de hatalmasat hajrázva feltűnt Coquard, aki felért Kittelre is. Fej fej mellett haladtak, egy pillanatra össze is értek, és végül szinte egyszerre gurultak át a célvonalon. A visszajátszások alapján nem igazán lehetett megállapítani, ki nyerte a szakaszt, de a célfotón már látni lehetett, hogy Kittel milliméterekkel nyert.

 

Kittel a Giro után a Touron is nyert egy szakaszt, a sárga trikó pedig maradt Saganon. Szerdán a Limoges és Le Lioran közötti 216 kilométeres etap vár a mezőnyre.

Eredmények, 4. szakasz, Saumur-Limoges, 237,5 km:

1. Marcel Kittel (német, Etixx-Quick Step) 5:28:30 óra

2. Bryan Coquard (francia, Direct Energie) azonos idővel

3. Peter Sagan (szlovák, Tinkoff) a. i.

Az összetett állása:

1. Sagan 20:03:02 óra

2. Julian Alaphilippe (francia, Etixx-Quick-Step) 12 másodperc hátrány

3. Alejandro Valverde (spanyol, Movistar) 14 mp h.