A Tour-bajnok könyökössel tanított rendre egy szurkolót

2016.07.10. 08:47

A Tour de France-címvédője és a versenyben most is vezető Chris Froome egy könyökössel csinált helyet magának a nyolcadik szakaszon. Egy szurkoló volt rossz helyen.

A bringások az utolsó nagy emelkedőt, a Peyresourde-ot mászták meg a Pireneusokban. Ahogy lenni szokott, az őrjöngő szurkolók szinte sorfalat alkottak az út szélén. 

A kolumbiaiak természetesen legjobbjukat, Nairo Quintanát biztatták, néhányan a bringás mellett futva. Ez lett egyikük veszte, mert a később jövő Froome egy laza könyökössel megütötte a szurkolót. Jogosan, ha elfogadjuk a magyarázatát.

"Semmi bajom nincs a kolumbiai szurkolókkal. Fantasztikusak és nagyszerű hangulatot varázsolnak, de a fickó pont a kormányom mellett futott, ráadásul egy zászlóval, ami mögötte lobogott.  Ez egyszerűen túl veszélyes volt, ellöktem és megütöttem. Fantasztikus, hogy olyan sokan vannak az utakon, de kérem, ne fussanak a versenyzőkkel, mert ez nagyon veszélyes a mögöttük jövőkre" – mondta Froome, aki attól tartott, hogy a kolumbiai zászlója beakad a kerekébe.

Az ütésért Froome-ot meg is büntették, kétszáz svájci frankot kellett befizetnie a szervezőknek.