Már megint egy megtévedt 2., aki azt hiszi, nyert?

2016.08.23. 12:26

A Vuelta a Espana harmadik szakasza egy pokoli nehéz emelkedővel zárult,  ami a várakozásnak megfelelően szét is szedte a mezőnyt, a legjobbak sem tudtak együtt érkezni. A szakaszt Alexandre Geniez (FDJ) nyerte, a második helyen Ruben Fernandez (Movistar) érkezett, aki győztesként dobta magasba karjait.

Nem egy olyan kerékpárverseny láttunk már, ahol valaki túl hamar ünnepelte a győzelmét, vagy másodikként hitte azt, hogy nyert. Fernandez ünneplése több tévékommentátort és tudósítót becsapott elsőre.

A Movistar bringását viszont felesleges volt kinevetni, nem csapta be magát, a célvonalon áthaladva már annak örült, hogy az összetettben az élre ugrott. „Igen, már a fülemre mondták, hogy átvettem a vezetést, az első helyre kerültem, nagyon örültem."

Fernandez azt is elmondta, hogy az eredeti terv szerint a Movistar két kapitányának, Alejandro Valverdének és Nairo Quintanának segített, de miután látták, hogy jó erőben van, szabad utat kapott. Sikerült is ellépnie egy kicsit a többi favorittól, és megszerezte a piros trikót.

Az etap szokatlanul kemény emelkedővel zárult, néhány részen még állni is nehéz volt a gyalogosoknak, nemhogy feltekerni. Belegondolni is nehéz, de 30 százalékos meredekségű rész is volt az utolsó kilométeren, ahová autóval is csak egyesben lehet fölmenni, a beszámolók szerint.