Ciklokrosszverseny lesz vasárnap Veszprémben

2016.11.15. 12:13

 

 

Tizenhat kategóriában, az előnevezések alapján közel kétszáz bringás érkezik Veszprémbe, a LOcarGO Veszprém Cross terepkerékpár-versenyre, a magyar cyclocross kupasorozat harmadik futamára november 20-án.

 

„Ausztriából is várunk versenyzőket. A 2,5 km hosszú pálya talaja füves, jobbára kemény, így egy eső után másnap már csak kis mértékben számíthatunk sárra. Az elit férfiaknál az eddigi eredmények alapján a rutinos Búr Zsolt (Pavé Bike - Vialand) vagy az ifjú Pelikán János (Mesterbike ILB Factory) az esélyes. A női kategóriát vezető Orosz Anita (Trek SE) is nevezett, de kihívói között ott lesz hegyikerékpáros londoni olimpikonunk, Benkó Barbara (Focus XC Team) is. Az élvonal mellett hobbi és utánpótláskorú kerekeseket is várunk” – tájékoztatott Tóth András főszervező. 

A rajt- és célterület a város központjától alig 500 méterre levő Jutasi úti parkban lesz. A helyszíni nevezés vasárnap reggel 9-kor kezdődik, a női elit mezőny 11.30-kor, a férfi elit-kategória 13.30-kor rajtol. 

A terepkerékpár-(cyclocross) versenyeket az országúti és mountain bike-szezont váltva, ősszel és télen rendezik 1500-3000 méter hosszú körpályán, amik földutakon, réteken, füves területeken, aszfalton, lépcsőkön, különböző mesterséges és látványos akadályokon – például teherautó platóján – keresztül haladnak. A szakág 1950 óta rendez világbajnokságot.