Káoszt, bukásokat hozott a homokvihar a bringásokra

2017.02.02. 16:38

A sivatagban rendezett kerékpárversenyek, még ha legtöbbször sík pályán is haladnak, sosem könnyűek. Vagy a nagy hőség készíti ki a bringásokat, vagy mint például most a Dubai Touron, a homokvihar okoz baleseteket. Az eddig legjobb sprinter pedig kapott egy kemény ütést egyik ellenfelétől.

GettyImages-633495168

A Dubai Tour harmadik szakaszának elején az oldalszél szétszedte a bolyt, több csoportban haladtak a bringások. Ez nem szokatlan, de az már ritkán esik meg, hogy homokviharban kelljen tekerni. Nagyjából a kétszáz kilométeres táv felénél kerültek bele a bringások a viharba. Többen buktak is, pedig a tempóból is visszavett a főmezőny. Az egyik csapat le is videózta, hogy milyen kaotikus helyzet alakult ki.

Az első két szakaszt nagyszerű sprintekkel behúzó Marcel Kittel nem bukott el, de egy őt lekönyöklő Astana-bringás miatt dőlt a felrepedt fejbőréből a vér.

A német kerékpáros később elmondta, hogy Andrij Grivko volt a tettes. Az ukránt a szakasz után ki is zárták a versenyből. Kittel sérülten és feszülten nem tudott rendesen hajrázni a harmadik szakasz végén, még az első tízbe sem fért be. Az etapot John Degenkolb nyerte, de Kittel megőrizte az összetett első helyét.