Árpád
-2 °C
3 °C

Káoszt, bukásokat hozott a homokvihar a bringásokra

2017.02.02. 16:38

A sivatagban rendezett kerékpárversenyek, még ha legtöbbször sík pályán is haladnak, sosem könnyűek. Vagy a nagy hőség készíti ki a bringásokat, vagy mint például most a Dubai Touron, a homokvihar okoz baleseteket. Az eddig legjobb sprinter pedig kapott egy kemény ütést egyik ellenfelétől.

GettyImages-633495168

A Dubai Tour harmadik szakaszának elején az oldalszél szétszedte a bolyt, több csoportban haladtak a bringások. Ez nem szokatlan, de az már ritkán esik meg, hogy homokviharban kelljen tekerni. Nagyjából a kétszáz kilométeres táv felénél kerültek bele a bringások a viharba. Többen buktak is, pedig a tempóból is visszavett a főmezőny. Az egyik csapat le is videózta, hogy milyen kaotikus helyzet alakult ki.

Az első két szakaszt nagyszerű sprintekkel behúzó Marcel Kittel nem bukott el, de egy őt lekönyöklő Astana-bringás miatt dőlt a felrepedt fejbőréből a vér.

A német kerékpáros később elmondta, hogy Andrij Grivko volt a tettes. Az ukránt a szakasz után ki is zárták a versenyből. Kittel sérülten és feszülten nem tudott rendesen hajrázni a harmadik szakasz végén, még az első tízbe sem fért be. Az etapot John Degenkolb nyerte, de Kittel megőrizte az összetett első helyét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?