Két olimpiai bajnokot verve győzött a magyar hegyikerékpáros

2017.02.26. 10:13

Benkó Barbara a ciprusi négyszakaszos, kiemelt kategóriás hegyikerékpáros verseny harmadik etapján két olimpiai bajnokot is lesprintelve nyert.

Benkó a prológon, majd az első maraton szakaszon is negyedik lett, a 66 kilométeres harmadik szakaszon ő volt a leggyorsabb az utolsó 15 kilométeren együtt hajtó négyfős élbolyból. A hatszoros világbajnok, 2004-ben olimpiai bajnok Gunn-Rita Dahle Flesját és a 2008-as olimpiai bajnok Sabina Spitzet verte a sprintben.

Benkó Barbara
Benkó Barbara
Fotó: Kollányi Péter

„Próbáltam észben tartani miket mondott nekem Balázs (Rózsa), hogyan kell sprintelni, mert sejtettem, hogy az lesz a vége. Igyekeztem minél többet 2. helyen menni, hogy jó helyről kezdjem. Tudtam, hogy a végén van egy hajtűkanyar, megnéztem rajt előtt a pálya végét.

Ott lezártam az ívet és ami a csövön kifér a célig és leszedtem őket.

Nagyon durva érzés megverni ilyen neveket... kicsit ezt még emésztenem kell" – idézi a Bikemag.hu Benkót.

Benkó a verseny utolsó szakasza előtt összetettben a második helyen áll. Mostani teljesítménye tökéletes bizonyítéka annak, hogy a télen elvégzett edzésmunka mellett, az új sportpszichológus és edzői is kiváló munkát végeztek, az edzéseken tapasztalt teljesítményadatok alapján élete legjobb szezonja elé nézhet, írja a Velo.hu.