Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lélegzetelállító lesz a 2018-as Tour rajtja

GettyImages-117981277
2017.02.28. 16:57

Nyilvánosságra hozták, honnan indul a 2018-as Tour de France, és hogy hol lesz az első három szakasz. 

A verseny látványosan indul majd június 30-án, a Noirmoutier-szigetről egy négy kilométer hosszú töltésen, a Passage du Gois-n hajtanak át a bringások. Az átjáró naponta kétszer víz alá kerül a dagály miatt, a felülete csúszós lehet. Amikor 1999-ben itt járt a mezőny, többen buktak, mások pedig képtelenek voltak kikerülni a többieket a szűk úton, kaotikussá is vált a szakasz. Ezért minden valószínűség szerint az átjárón még nem lesz éles a verseny.

Az első, 195 kilométer hosszú szakasz célja Fontenay-le-Comte-ban lesz. Valószínűleg mezőnyhajrá lesz, mert sík a terep, igaz a tenger felől fújó oldalszél szétkaphatja a bolyt. A második szakaszon Mouilleron-Saint-Germain és La Roche-sur-Yon között tekernek majd 185 kilométert a bringások. A harmadik etap 35 kilométeres csapatidőfutam lesz Cholet-ban.

A negyedik szakasznak még csak a rajtvárosa, La Baule ismert, innen északra megy majd a mezőny. A Tour-szervezők októberben ismertetik a további programot.

Az idei rajt Németországban, Düsseldorfban lesz július 1-jén.