Bombameglepetéssel indult a 100. Giro

2017.05.05. 18:27

Meglepetésgyőzelemmel kezdődött a 100. Giro d'Italia. Az első szakaszon Lukas Pöstlberger (Bora-Hansgrohe) az utolsó két kilométeren meglépett a mezőnyhajrára készülő bolytól, így az utolsó száz méteren már csak ünnepelnie kellett.

Az első, Alghero és Olbia közötti 206 kilométeres etap elvileg a sprintereknek volt kitalálva, de végül egyik sem ért oda az első helyre 

A győzelemre jó eséllyel pályázó csapatok, mint az Orica, a Lotto-Soudal, a Trek és az UAE jól számítottak, a céltól öt kilométerre befogták a nap szökésében résztvevő négy bringást, így nyugodtan készülhettek a hajrára. 

Az utolsó pár kilométer azonban elég hektikusra sikerült, egy bukás miatt szétszakadt a mezőny. Nehezen álltak össze a sorok, és ezt tudta kihasználni a Bora is. Két kilométer volt már csak, Pöstlberger tempózott az élen, de láthatóan arra készült, hogy beállnak mögé a társai, és felvezeti a hajrát. Aztán máshogy alakult.

000 O50LR

„A végén Samnek (Benett) akartunk felvezetni sprintet. A városon át megvolt a vonatunk. Nem tudom, mi történt, talán elvesztették a kerekem, és lett egy kis előnyöm. Aztán hallottam a rádión: Gyerünk, Posty, próbáld meg! Mindent kiadtam, ami bennem volt" – nyilatkozta a szakaszgyőztes, aki a rózsaszín trikót is megszerezte.

Pöstlberger nagyon erős volt, a mezőny inkább távolodott tőle, mint közeledett, az utolsó száz méteren már feltett kézzel gurult. A második helyen Caleb Ewan (Orica), a harmadikon André Greipel (Lotto-Soudal) hajrázott.