Néma rádió miatt csinálhatott magából hülyét

2017.05.11. 12:19

Luka Pibernik több millió tévénéző és több ezer helyi szurkoló előtt csinált hülyét magából, amikor a Giro d'Italia ötödik szakaszán győztesként ünnepeltette magát, holott volt még egy kör hátra Messinában. Próbálták figyelmeztetni, de elromlott a rádiója.

A kerékpárban szinte minden hétre jut egy hasonló pillanat, (itt egy gyűjtés) a bringások hol egy körrel, hol néhány centivel mérik el a célvonalat, vagy csak rosszul mérik fel a helyzetüket, és ünnepelnek hiábavalóan.

Azt hihetnénk, hogy a legnagyobb versenyeken, ahol ráadásul rádiós kapcsolat is van, ilyen nem fordulhat elő, de éppen Pibernik példája is mutatja, hogy lehetséges.

Pibernik nagyon erősnek érezte magát, eltempózott a főmezőnytől, ahol már a hajrára készülődtek. Ilyenkor már elég nagy a sebességük, 50 kilométer per óra feletti, de azért még vagy tízzel kevesebb, mint a hajrában. A Bahrain-Merida kerekese ezért is léphetett meg.

„Az volt a baj, hogy a rádiója eleme lemerült, így nem hallotta, hogy beszélünk hozzá. Nem tudta, hogy van még egy kör hátra, így aztán megtörtént a baki. Fiatal még, előfordulnak ilyen dolgok" – nyilatkozta csapattársa, Vincenzo Nibali.

Pibernik valószínűleg nem csak a rádióra hagyatkozhatott, biztosan átbeszélték a szakaszt a rajt előtt, de kerülhetett olyan felfokozott állapotba, hogy nem tudta, merre járnak pontosan.