Adalbert
13 °C
21 °C

Két magyar bringás a dobogón a Gemenc Nagydíj prológján

2017.05.25. 20:47

Pelikán János a második, Filutás Viktor pedig a harmadik helyet szerezte meg a szekszárdi nemzetközi kerékpáros verseny, a Gemenc Nagydíj két kilométeres időfutamában. 

A szekszárdi Garay tér és a Kálvária kilátó közti 2 km-es egyenkénti időfutammal kezdődött a 43. Gemenc Nagydíj, Magyarország második legnagyobb többnapos UCI versenye. A mintegy 20 országból érkező kerékpárosok egyperces időközönként rajtoltak a macskaköves városi tér alján felépített dobogóról. A pálya szinte végig emelkedett, helyenként 15%-os meredekséggel. Szakítva a korábbi évek hagyományaival, a Kálvária-mászáshoz most a kockaköves úton kellett feltekerni a mezőnynek.

Az elsők közt rajtoló Kusztor Péter (Magyar Válogatott) 4 perc 5 másodperces ideje sokáig a legjobbnak bizonyult, de a futam végéhez közeledve az olasz Filippo Tagliani (Delio Gallina) 3:57-el óriásit hajtott, ami végül a szakaszgyőzelemhez is elég volt.

image1

A legjobb magyar eredményt a válogatott másik menője, Pelikán János szolgáltatta, aki 4:00-et ment, ezzel a második helyen zárta a napot. Rajta kívül Filutás Viktor (Mugenrace) is a dobogóra állhatott 4:04-es idővel a harmadik lett.

A pénteki napon 15.30-kor rajtol a mezőny Szekszárdról, majd a Kisdorog-Bonyhádvarasd-Bonyhád körben mennek három és fél kört, mielőtt a szálkai emelkedő megmászása után úja Szekszárdon futnak be a Kálvárián.