Vilma
3 °C
11 °C

Kusztor második lett a Gemenc Nagydíjon

2017.05.27. 16:00

Május 27-én, 105 km-es sík szakasszal zárult a 2017-es Gemenc Nagydíj, a mezőny a Szekszárd - Őcsény - Decs - Sárpilis - Várdomb - Szekszárd körpályán teljesített három kört. Várható volt, hogy a sárga trikós Tagliani csapata kézben tartja majd az eseményeket, de a magyar válogatott tagjai megpróbálták megfordítani az összetettet.

Az első körben szökésbe került Kusztor és Pelikán is, de ezeket az elmenéseket nem engedte el a mezőny. Az első részhajrát elvitte a sárga trikós, majd a második körben kialakult egy kétfős szökés, benne Pelikán Jánossal és az osztrák Kopfauffal (WSA Greenliffe). Előnyük a kör végére másfél percre nőtt, így a magyar versenyző virtuálisan át is vette a sárga trikót, hiszen a napot csak 41 mp hátrányban kezdte összetettben,

A Delio Gallina viszont nem kegyelmezett, az utolsó 10 km-en nagyon begomboltak és 3 km-re a céltól megfogták a két szökevényt és az előző két szakaszhoz hasonlóan megint nekik jutott a napi elsőség Alessio Brugna révén. A szakasz legjobb magyar eredménye ezúttal Rózsa Balázs (magyar válogatott) nevéhez fűződik, aki ötödik lett a mezőnyhajrán.

Az összetettben Tagliani megőrízte első helyét, sőt, a sárga trikó mellett a zöld trikót is hazavihette. Kusztor második lett, rajta kívül Pelikán és Filutás is a legjobb 10-ben maradt, előbbi a hatodik, utóbbi a hetedik helyen.

A hosszú évek óta most először UCI kategóriás versenyként szereplő Gemenc Nagydíj a magyaroknak több, mint 50 Europe-Tour ranglista pontot is hozott, mely nagy előrelépést jelent a világbajnoki kvalifikációért folytatott harcban.