Judit
2 °C
7 °C

Csúnya bukással máris kiesett a Tour egyik legfontosabb bringása

2017.07.01. 18:39

A Tour de France első szakaszát tönkre tette az eső. Többen buktak a csúszós úton, a legnagyobbat Alejandro Valverde, a Movistar bringása esett, aki sérülése miatt feladni kényszerült a versenyt. A leggyorsabb időt Geraint Thomas tekerte, az összetettre menők közül Chris Froome lett a nap nyertese.

Az idei Tour Düsseldorfból startolt egy 14 kilométeres időfutammal, amin pár favorit máris nehéz helyzetbe került. A szakasz alatt szinte végig esett különböző intenzitással az eső, így a csúszós aszfalton kockázatossá vált a manőverezés.

Néhányan, mint az egyik favoritnak kikiáltott Richie Porte biztonságit ment, de sok volt a bukás. A Lotto-NL két kerékpárosa is kisodródott egy kanyarban, de George Bennet és De Groenewegen is folytatni tudta. A szlovénok specialistája Primoz Roglic is bukott, nem tudott a legjobbak közé kerülni. A Bahrein Meridából Ion Izagirre is feladta a Tourt.

A Movistar egyik legfontosabb embere, Alejandro Valverde viszont nem. Már kigyorsítani próbált a kanyarban, amikor a fémkordonok közé csúszott, csúnyán beverte a térdét. Meg sem próbált felkelni, majd a csapata hamarosan közölte, feladta a versenyt, később azt közölték, hogy eltörte a lábát, térdét pedig kificamította. Valverde saját jogán is a legjobbak közé pályázott, de még ennél is fontosabb szerepe lett volna az, hogy Nairo Quintanát segítse sárga trikóhoz.

A németek arra számítottak, hogy időfutam világbajnokuk, Tony Martin hazai pályán meg tudja szerezni a sárga trikót. A szakadó esőben tekerő Martin azonban nem tudott az élre ugrani, nyolc másodperccel gyengébbet ment, a Sky-bringás Geraint Thomas. A britet más specialisták sem tudták megelőzni, a két évvel ezelőtti világbajnok csapattársának, Vaszil Kirjienkának hét másodpercet adott, a svájci Stefan Küngnek hetet. 

Az egész Sky csapat nagyszerűen ment, az első tízbe négyen fértek be. Michal Kwiatkowski is jól ment, de a nap nyertese Froome lett. Nagyon jó időt, 16:17-et hajtott, minden összetettre esélyesnél jobbat. Porte, Alberto Contador, Quintana is legalább fél perccel maradt el tőle.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?