Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Bringával a legendás Eau Rouge-ban

2017.07.03. 16:53

Ritka helyszínre keveredett a Tour de France 2017-es mezőnye a harmadik szakaszon, a belgiumi Verviers-től a franciaországi Longwyig tartó 212,5 km-es etapon: útba ejtették a legendás Forma-1-es pályát Spa-Francorchamps-ban. Őrült hangulat várta őket.

Két részletben érkeztek meg a pályára, egy párfős szökevénycsoport haladt elöl, a kamera őket kísérte végig a legismertebb részeken, az Eau Rouge-hoz vezető hosszú lejtőn, illetve a komoly emelkedésű, de így is szélvész gyors kanyaron át. Így látszott igazán, milyen hosszú is ez az egyenes az Eau Rouge előtt, sajnos nem írták ki, mennyivel mentek a bringások, de 60-70 km/h-ra biztos felgyorsultak, sőt.

Az Eau Rouge azért így is megakasztotta őket, keményen kellett teperni a vége felé. Az emelkedő tetején akkora tömeg gyűlt össze, mintha egy hegyi hajrá lett volna az Alpokban vagy a Pireneusokban, de körön végig hatalmas tömeg buzdította a bringásokat.

A mezőnyt aztán a Bruxelles-ben, a nagy visszafordítóban mutatták meg, innen még a pálya kétharmadáig, a Blanchimont kanyarig elmentek, ott hagyták el a legendás F1-pályát Stavelot felé.

Az F1-es helyszínlátogatás nem újdonság, csak Spában ritka vendég a Tour, hiszen ilyen messze nem mindig kanyarodnak ki Franciaországból. Idén a Giro d'Italián például az időfutamot Monzában rendezték, két éve Imolában járt az olasz háromhetes verseny, de a Vuelta is megfordult már a barcelonai versenypályán.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?