Váratlan támadás érte a sárga trikóst a Touron

2017.07.06. 16:05

A szerdai szörnyű emelkedő és mozgalmas befutó után csütörtökön jóval nyugisabb szakasz vár a Tour de France mezőnyre, csak két negyedik kategóriás emelkedőt kellett megmászniuk Vesoul és Troyes közötti 216 kilométeren, de a szakasz közepén így is sikerült meglepni a mezőnyt. 

Kilencven kilométer volt még hátra, és a főmezőny közel háromperces hátrányban tekert a háromfős szökevénycsoport mögött, amikor az út széléről berepült a mezőnybe egy óriási napernyő. Pont oda, ahol a sárga trikós Chris Froome és csapata, a Sky haladt. 

Szerencsére mindenki idejében kapcsolt, így nem lett bukás a dologból, senki nem akadt bele az ernyő rúdjába, de aztán a szél fújta tovább, és nekicsapta az egyik bringásnak. 

A kisebb zavar után mindenki haladt tovább, a gyorsasági hajrát a szökésben lévő hármasból Frederik Backaert vitte el nem sokkal később. 

A szökevényeket végül csak az utolsó kilométereken fogták meg, a végén sprintbefutó jött, az utolsó kilométeren több kanyar is nehezítette a dolgot helyezkedés szempontjából, meg is nyúlt a sor rendesen. 

200 méterrel a vége előtt a zöld trikós Demare robbantott, viszont Kittel nagy hátrányból ugyan, de nála is nagyobbat ment, és végül megnyerte a szakaszt. 

Eredmények:

6. szakasz, Vesoul-Troyes, 216 km:

1. Marcel Kittel (német, Quick Step) 5:05:34 óra

2. Arnaud Demare (francia, FDJ) azonos idővel

3. Andre Greipel (német, Lotto) a.i.

Az összetett élcsoportja:

1. Chris Froome (brit, Sky) 23:44:33 óra

2. Geraint Thomas (brit, Sky) 12 mp h.

3. Fabio Aru (olasz, Asztana) 14 mp h.

Sagan a sportdöntőbírósághoz fordult 


Peter Sagan a sportdöntőbírósághoz fordul, miután kizárták az idei Tour de France-ról a Mark Cavendish ellen elkövetett szabálytalansága miatt.

Az már kiderült, hogy nem is a könyökével lökte fel, az ügyről részletesebben itt olvashat. Néhány órával később meg is született a döntés: elutasították.