Megint sprinterbalhéról szólt a Tour

2017.07.19. 12:49

A Tour de France keddi befutója elég feszült lett, majd a célvonal után balhés is. A harmadik helyen befutó John Degenkolb meglegyintette az első Michael Matthewst, mert szerinte szabálytalanul kiszorította a sprintnél.

GettyImages-818034114

A befutó után Degenkolb Matthews mellé gurult, megfogta a nyakát, mondott neki pár szót, majd egy taslit adva továbbment.

Degenkolbnak az volt a baja, hogy Matthews nem tartotta a vonalát, és könyökével is kiszorított őt a korláthoz, így hiába jött nagy lendülettel, le kellett lassítania, amivel a győzelem is elment.

„A hivatalos eredményre vártunk, amikor útközben megragadott. A versenybírók látták is ezt. Nem tudom, hogy mit akarnak ezzel kezdeni, de nem hinném, hogy ez sportszerű lett volna" – nyilatkozta Matthews.

„Nyilvánvalóan elég ideges vagy akkor, ha nem mehetsz a győzelemért. Tudtam, hogy megvannak a lábaim hozzá, hogy megelőzzem, nagyon dühös vagyok" – mondta Degenkolb.

Hiába méltatlankodott, a versenybíróság nem adott neki igazat, Matthews sprintjét szabályosnak látta. Degenkolb sem kapott egyelőre büntetést a legyintésért, de vele elbeszélgetnek majd.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetségből kikerülő zsűritagok már eddig sem voltak népszerűek a döntéseik miatt, Peter Sagant elég vitatható módon zárták ki a ki Tourról, és most Degenkolb csapata sem fog lelkesedni értük.