Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Megint sprinterbalhéról szólt a Tour

2017.07.19. 12:49

A Tour de France keddi befutója elég feszült lett, majd a célvonal után balhés is. A harmadik helyen befutó John Degenkolb meglegyintette az első Michael Matthewst, mert szerinte szabálytalanul kiszorította a sprintnél.

GettyImages-818034114

A befutó után Degenkolb Matthews mellé gurult, megfogta a nyakát, mondott neki pár szót, majd egy taslit adva továbbment.

Degenkolbnak az volt a baja, hogy Matthews nem tartotta a vonalát, és könyökével is kiszorított őt a korláthoz, így hiába jött nagy lendülettel, le kellett lassítania, amivel a győzelem is elment.

„A hivatalos eredményre vártunk, amikor útközben megragadott. A versenybírók látták is ezt. Nem tudom, hogy mit akarnak ezzel kezdeni, de nem hinném, hogy ez sportszerű lett volna" – nyilatkozta Matthews.

„Nyilvánvalóan elég ideges vagy akkor, ha nem mehetsz a győzelemért. Tudtam, hogy megvannak a lábaim hozzá, hogy megelőzzem, nagyon dühös vagyok" – mondta Degenkolb.

Hiába méltatlankodott, a versenybíróság nem adott neki igazat, Matthews sprintjét szabályosnak látta. Degenkolb sem kapott egyelőre büntetést a legyintésért, de vele elbeszélgetnek majd.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetségből kikerülő zsűritagok már eddig sem voltak népszerűek a döntéseik miatt, Peter Sagant elég vitatható módon zárták ki a ki Tourról, és most Degenkolb csapata sem fog lelkesedni értük.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?